søndag 19. oktober 2008

Henny og Beate fra MKR.

Noe av det kjekke på kirkekonsilet, var å bli kjent med to flotte kvinner fra Mellomkirkeligråd! Den Norske Kirke har også en egen samarbeidsavtale med IECLB og hadde to utsendinger på representantoppdrag.

Henny Koppen bor i Stryn og er musikklærer på høgskolen i Volda. Hun sitter i bispedømmerådet og er medlem av Mellomkirkeligråd.
Verden er ikke stor, og Norge er ganske lite... Henny og jeg hadde ikke snakket lenge sammen før vi fant ut at hun var en god venninne av mamma fra studietiden. De hadde vært ettåring for KFUK-KFUM samme år og begge to studerte etterpå i Volda og sang i samme kor. Henny kunne fortelle om mange spillekvelder hjemme hos mamma og Kari med stekte lapper.

Beater Fagerli er sentralkirkelig ansatt i avdelingen for økumenikk og internasjonale spørsmål. Hvis jeg har forstått det rett, så er hun seniorrådgiver for teologiske spørsmål. Tidligere har Beate vært ansatt ved sekretariatet i Kirkenes verdsråd i Genève. Og ja, hun er ei kjempeskarp og intelligent dame, og i tillegg kjempekoselig!

Brasil er mer enn samba, strender og fotball! Når brasilianere fra Sør-Brasil skal arrangere kulturkveld, er det nesten som å komme til Tyskland, eller til ei fjellbygd i Norge. Det er folkemusikk og folkedans akkurat slik som vi kjenner det hjemmefra. Og så er det selvsagt ølservering, det hører jo liksom med til den tyske kulturarven, og få av de kirkelige ansatte virker å stille spørsmål ved denne innbarkede kirkekonsiltradisjonen.

Fredagen var det utflukt for alle gjestene. Det var en kjekk dag der vi fikk bli kjent med noen av tursitattraksjonene i Estrela. Vi var innom et brennevinsbryggeri og fikk det vi ville av smaksprøver. Kanskje en sukkerrørsbrennevin med jordbærsmak, eller kanskje kaffi, eller peppermynte, annans eller sjokolade??



Beate ble gladere og gladere... hehe!
Nei da, vi er ansvarsfulle ansatte i kirke og misjon og var raske til å si: "Det er nok, det er nok!!"



Så var vi innom en sjokoladefabrikk med utsalg; mye godt og fint!

Vi besøkte et fransiscanerkloster og jeg fikk sansen for denne herlige statuen; en gaúcho (sørbrasiliansk cowboy) på vei til å bli munk!!

Ingen kommentarer: