søndag 19. oktober 2008

En liten smak av kirkepolitikk...

Tre hele dager + litt til på kirkemøtet er over, og det er godt! Jeg har funnet ut at jeg ikke er så kjempebegeistret for slike møter og forhandlinger. Men det var jo viktig at NMS var representert, og noen slike oppdrag hører vel med.


Temaet var som sagt "Missão de Deus - A nossa paixão" ("Guds misjon - vår lidenskap"). Kirken har utarbeidet en misjonsplan som skal gjelde for de neste årene der målet er at alle menighetene skal utarbeide misjonsstragier og bli misjonerende menigheter. De fire grunnleggende virkeområdene skal være evangelisering, diakoni, fellesskap og gudstjenstefeiring. Menighetene blir oppfordret til å jobbe bevisst med stragieplanlegging, videre kristen opplæring og finansieringsspørsmål.

Misjonsplanen er mer som en basistekst og er ment å være veiledende. Hver menighet må selv finne ut hvordan de skal realisere og leve ut planen i praksis. Det blir kanskje den største utfordringen! For hva er egentlig misjon? Må menigheten begynne med noe nytt eller kan kvinneforeningen og ungdomsklubben omdefineres til å være menighetens misjonsarbeid? Er det viktigst med lokale initiativ eller må menigheten også tenke lengre utover? Er ikke alt kirken driver med egentlig misjon? Er det viktigst med diakonale prosjekt eller bør en fokusere på evangelisering? Hvor skal pengene komme fra? Er misjonsarbeidet prestens ansvar?

Det som var absolutt mest spennende på kirkekonsilet, var samtalene rundt misjonsplanen. Fint å se at en innvandrerkirke som tradisjonelt sett har hatt lite fokus på misjon, nå søker en ny orientering. Det ble snakket mye om å vekke misjonsengasjemente i menighetene og virkelig gjøre Guds misjon til en lidenskap og en hjertesak.


Ellers var det ganske mange kjedelige saker.... paragrafsendringer, økonomi, reguleringer, rapporter, osv.

Vi var en del inviterte gjester fra samarbeidspartnere og søsterkirker. Jeg kom med en hilsen fra NMS der jeg takket for samarbeidet, hilste fra Kjetil Aano og snakket litt om viktigheten av å stå sammen i arbeidet om Guds misjon. Litt rart å skulle stå slik og representere NMS, men jeg tror det gikk greit.

Ingen kommentarer: