tirsdag 12. oktober 2010

Nasjonal hellidag i Brasil

12. oktober er nasjonal helligdag i Brasil. I dag feires tre begivenheter. For det første er det barnas dag, for det andre ble Amerika oppdaget, men grunnen til at det er helligdag er fordi det er dagen til Brasils skytshelgen, Nossa Senhora de Conceição Aparecida.

I oktober 1717 dro de tre fiskerne Domingos Garcia, Felipe Pedroso og João Alves ut for å fiske i elva Paraíba. Etter mange timers arbeid og utallige forsøk, var de fremdeles uten fisk og i ferd med å gi opp. Så skjedde det at João Alves kastet garnet i elva, men den eneste fangsten han dro opp var en statue av Nossa Senhora de Conceição (Vår Frue av Unnfangelsen) hvor hodet manglet. Fiskerne gav Fruen tilnavnet ”Aparecida” slik at navnet meget passende ble ”Vår Frue av Unnfangelsen som viste seg”. Neste gang fiskerne kastet ut garnet kunne de også hale inn statuens hode, og i tillegg fikk de fisk i massevis! Dette var Jomfruens første mirakel. Historien forteller at Jomfruen har besvart mange bønner og utført utallige mirakler. Hun er kjent for sine uvanlige krefter og ble utropt til dronning av Brasil og landet offisielle skytshelgen i 1929 av pave Pius XI.

I dag oppbevares statuen i den enorme basilikaen Santuário Nacional de Nossa Senhora Aparecida i byen Aparecida i delstaten São Paulo. Helligdommen er den mest besøkte i Brasil og kan romme opp til 45 000 mennesker. Søndag 20. oktober 2002 mottok helligdommen 231 000 besøkende. Det er foreløpig dagsrekord. Men ifølge basilikaens hjemmeside øker antallet pilegrimer hvert år. Antallet i 2009 var på hele 9.554.485!

1 kommentar:

Search: Verdade sa...

Så trist at 12. oktober er blitt nasjonal helligdag i Brasil i ære til en statue!

Gud hører bønn, selv om en ikke vet hvordan han/hun skal be.

Hallo, kjære Brasil: det er JESUS (ikke Jomfruen) som skal ha all ære! JESUS ber til Faderen i Himmelen for dem som strever her på jord... Gud hører bønn og helbreder dem som tror!

Gud har høyt opphøyet Jesu navn, og gitt ham det navn som er over alle navn. Ham tilhører riket, makten og æren i Brasil... men ikke bare der... og i evighet! AMEN!