onsdag 10. februar 2010

Brasilianske misjonærer til Norge

Det er lite som skjer i Brasil før etter karnevalet, men denne uken starter vi så vidt opp igjen på skolen. Jeg gleder meg til å bli kjent med de nye studentene! I går på gudstjenesten i sentrumskirken så jeg en del av dem. Det var presentasjonsgudstjeneste og før menigheten reiste seg og ba for dem, fikk vi vite hva de heter og hvor de kommer fra. Vi har rundt 20 nye studenter i år. Det er vi veldig fornøyde med!

Men foruten om å få et glimt av de nye studentene, var det noe annet som gjorde gudstjenesten i går svært spesiell. En av våre tidligere studenter, Maicon Steuernagel, og hans kone, Carolina, har i lengre tid kjent seg kallet av Gud til misjonstjeneste i Norge. Det var sterkt å sitte i benkeraden og høre og se landet mitt bli presentert av disse to unge brasilianerne. Det lå mye kjærlighet og omsorg bok ordene. De snakket om realiteten og utfordringene til kirken i Norge og om hvor mye Norge har betydd for misjonsarbeidet i mange land, også i Brasil. Nå er det Norge som trenger hjelp og det er på tide at kirkene i sør tar på alvor kallet om å drive misjon i Europa.

Maicon og Carolina har ingen illusjon om at det vil være lett å jobbe som misjonærer i Norge, heller ikke ser de for seg å reise ut alene og bare starte opp et sted. I et par år har de vært i samtaler med misjonsorganisasjonen, Missão Zero, og de har søkt kontakt med NMS for å ha en samarbeidspartner i Norge. Det de ser for seg er å jobbe innenfor rammene av Den norske kirke, gjerne på Østlandet og i et arbeid som er utadrettet.

Vi ba også for Maicon og Carolina på gudstjenesten i går. Det var fint å på samme tid både få hilse nye studenter velkommen, og samtidig få sende ut en som er ferdig og klar til tjeneste. I første omgang skal Maicon og Carolina ut på en litt kortere reise. De skal jobbe i noen måneder i et menighetsprosjekt som Missão Zero har i byen Juazeiro do Norte i Nordøst-Brasil. Hensikten er at de skal få mer praktisk erfaring og tid til å bli enda bedre kjent med Missão Zero - organisasjonen som om et halvt års tid tar sikte på sende ekteparet til Norge. Sentrumskirken i Curitiba har forpliktet seg på å be og bidra til å forsørge Maicon og Carolina, og jeg håper at også noen av dere i Norge vil ta på dere den samme forpliktelsen. Jeg har veldig tro på dette unge misjonærekteparet. Det hadde vært flott å kunne ta imot dem som misjonærer i Norge. De har mye å bidra med!

(Dette kommer også i Misjonstidende)

1 kommentar:

Edson Munck Jr sa...

Hei Mona! Det var saa godt aa lese teksten din om hva har skjedd der i Curitiba. Gleder meg for nye studenter og for Maicon og Carol! Fantastisk!