torsdag 16. februar 2012

Evangeliseringsaksjon i Ecuador

Missão Zero har akkurat avsluttet sin første evangeliseringsaksjon i utlandet. Aksjonen ble holdt i Ecuador fra 1. - 14. februar. Jeg har så vidt truffet noen av studentene fra FATEV som deltok. De virket slitne, men veldig glade og fulle av begeistring.

Den lokale lutherske menigheten i Quito hadde sørget for at de ble hentet på flyplassen og innlosjert dem privat hos medlemmer av menigheten. De to første dagene hadde gått med til å bli kjent og legge en strategi for evangeliseringsarbeidet. Så startet travle dager med felles samling om morgningen for alle deltakerne, husbesøk to og to om ettermiddagen og utegudstjeneste på et sentralt sted i bydelen hver kveld.



De brasilianske deltakerne har jo vært med på slike aksjoner i Brasil tidligere, men ble nok noe overrasket over kulturforskjellene og hvor vanskelig det var å banke på husdørene og få til en samtale om evangeliet. Folk var reserverte og ville ofte ikke slippe evangelistene i gule t-skjorter inn på seg. Men selv om husbesøkene ble opplevd som tyngre enn vanlig, var det likevel god oppslutning på gudstjenestene om kveldene. Det må bety at folk i bydelen likevel ønsket å høre og var nysgjerrige på hva som foregikk. Heldigvis var det også noen som åpnet dørene for besøk og enkelte ganger ble evangelistene også bedt om å komme igjen.

Den lille menigheten i Quito vil få en travel tid nå etter at aksjonen er over. Flere nye mennesker har kommet til menigheten, andre har skrevet seg på en liste om at de ønsker besøk. FATEV-studentene uttrykte bekymring over hvordan det vil gå framover. Menigheten er liten med få ledere og presten trenger virkelig hjelp. Det virker som vi kanskje står overfor en utfordring på FATEV med å tilby kurs og lederutdannelse til lutherske menigheter i Ecuador. Behovet og innbydelsen til å komme virker i alle fall til å være klar.

Ingen kommentarer: